*Propria ta AFACERE cu doar 10lei – Click AICI*

De ceva timp s’a ajuns la o confuzie legata de orele de liniste intr-un bloc. Certuri peste certuri si multa politie lenesa cu gandul “doar de a pleca mai repede acasa”

Atentie la cele 2 variante:

1).Tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin galagie poate fi pedepsita cu o amenda cuprinsa intre 200 si 1.000 de lei;
Tulburarea linistii locatarilor, intre orele 22.00 si 08.00, prin zgomote sau prin folosirea oricarui obiect sau instrument muzical la intensitate mare, in localurile sau in sediile persoanelor juridice, aflate in imobile cu destinatia de locuinta sau in apropierea acestora; in acest caz amenzile variaza intre 500 si 1.500 de lei;

2).Aceasta varianta a legii se adreseaza locatarilor (in special persoanelor ce au de gand sa-si renoveze apartamentul). Orele de liniste conform legii sunt urmatoarele: intre orele 13:00-17:00 si 22:00-08:00

(click aici pentru LEGE nr.61 din 27 septembrie 1991)

*Propria ta AFACERE cu doar 10lei – Click AICI*

About these ads
Comentarii
 1. narzarom spune:

  Se pare ca ultima actualizare din 2009 spune ca doar intre orele 22:00 si 08:00 nu ai voie sa faci zgomot in casa (exceptand scandaluri). Si ca orele de somn de dupaameaza sunt cele afisate la scara. Si daca doresti sa lucrezi in apartament si sa faci zgomot 1-2 zile, trebuie sa mergi la asociatia de locatari si sa ceri acordul.

 2. narzarom spune:

  Ca sa completez, trebuie luat de la presedintele asociatiei in scris si stampilat o declaratie ca va da voie pe timp de zi sa munciti, dar pe timp de noapte NU.

 3. sandman spune:

  In lege nu scrie orele.

 4. narzarom spune:

  Din cate stiu, in cea revizuita spune intre 22:00 si 08:00 , cum am precizat mai sus.. am citit cu ochii mei articolul. Dar exista inca o alta “lege” pe care nu am zarito prin cartea “Constitutia Romaniei”, care spune ca se mai iau in calcul, legal, si orele programului de liniste pus de catre asociatia de locatari (este nevoie de un program stampilat si semnat de catre administrator)..

 5. Kangee spune:

  In caz ca mai citeste cineva pe la comenturi, din 2011 s-au mai facut niste modificari la aceasta lege.

  “Art. 3. – Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

  26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;”

  Deci “ne-au dat” si orele exacte mai nou.

  sursa: http://www.ceanu-mare.ro/ro/news/info-i127.html

 6. w0lfshad3 spune:

  legea 61/1995, art. 2
  28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

  Orele de liniste sunt pentru persoane juridice nu fizice.

  Nu are nici macar legatura ora la care se face zgomot fiindca asa e normal si prin urmare asa zice si legea, fiindca de exemplu unii lucreaza acasa intelectual, si zgomotul mujicilor adusi de comunisti la bloc le distruge viata. Altii lucreaza in tura de noapte si incearca sa doarma ziua. Altii incearca sa se odihneasca peste zi din varii motive etc. Vorbesc din experienta.

  Tehnic vorbind, galagia care ajunge la tine in casa este aidoma invadarii spatiului personal, si nu e mai putin grav ca un vecin care te inunda periodic sau iti face alte mizerii in casa ta.

  In vest, printr-o constatare de acest gen poti sa-i dai in judecata sa soliciti pagube. Cred ca se poate si aici prin art. 998 si 999 Cod Civil.

  • Calin Marius spune:

   Dar duminica se procedeaza la fel?

  • si tu ai vrea sa se faca reparatiile in casa cand? niciodata pentru ca ai impresia ca tu intelectualul care lucreaza de acasa, sau muncitorul in tura de noapte ai mai multe drepturi decat restul? sau cum? nu de alta dar fiecare trebuie sa isi faca amenajari in casa o data si o data.

  • White and Proud 14 spune:

   “Orele de linişte sunt pentru persoane juridice nu fizice.” E ..nu mai spune….

   “tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de CĂTRE ORICE PERSOANĂ”

   Se pare că deşi ai legislaţia în faţă continui să baţi câmpii.

 7. daniel-braila spune:

  daca respect orele de liniste si in restul orelor ascult muzica pot primi amenda de la politie ca am o vecina care imi cheama politia la ora 19?

  • Narzarom spune:

   La capitolul muzica din cate stiu..doar daca depasesti un anumit numar de decibeli :) asa ca daca vine politia sa le zici sa-ti inregistreze legal decibelii si dupa sa vorbeasca de amenzi si altele.

 8. Raul spune:

  Daca volumul muzicii debaseste pragul de 70dB, atunci te poate amenda. Asta inseamna ca la ea in casa ar trebui sa fie peste 70dB, ceea ce la tine e in jur de 80-85dB. Deobicei este specificat nivelul de zgomot al difuzoarelor pe cutie.

  • White and Proud 14 spune:

   Ce mă amuză când fiecare vine cu câte o lege d-asta inventată de el. O intensitate de 70 de dB este echivalentă cu zgomotul pe care îl face un uscător de păr.Limitele legale sunt mai mici (35 dB, 40 dB în fucţie de ore) iar intensitatea acustică se măsoară sub nişte condiţii foarte stricte doar de către specialişti autorizaţi, la anumite distanţe de perete, cu toate uşile şi ferestrele închise, draperiile trase, cu condiţia strictă ca structura şi amplasarea pereţilor să nu fie modificată fără autorizaţie.
   Există foarte puţini experţi autorizaţi care să efectueze astfel de măsurători şi mă îndoiesc că vei găsi unul disponibil noaptea sau în weekend. Expertiza costă în jur de 100 de lei iar cheltuiala este suportată de cel care o solicită.

   De amendat te poate amenda când şi pentru ce vrea organu (lui), fie că eşti vinovat fie că nu, în cazul contravenţilor nu există prezumţia de nevinovăţie iar Procesul Verbal de constatare reprezintă dovada că s-a comis contravenţia respectivă, sarcina probei contrare câzând în seama contrevenientului. (după cum se vede în jurisprudenţă)
   Poliţistul poate la fel de bine să te sune la uşă şi să-ţi dea amendă că ai traversat pe roşu cu un minut înainte. E treaba ta cum demonstrezi contrariul dacă nu vrei să plăteşti ca prostul amenda. El nu trebuie să demonstreze că ai trecut pe roşu, se presupune în principiu că acţionează în mod legal fiind un reprezentant al statului.
   De abia de acum încolo putem depunde contestaţie la PV şi să cerem anularea lui pentru că organu constatator nu a ataşat procesului verbal un certificat de măsurare a intensităţii acustice.
   În majoritatea cazurilor, agentul constatator, trece în PV cel puţin 2-3 martori şi va menţiona ce a constat cu propriile simţuri.
   În general anularea proceselor verbale pe speţe de genul ăsta, depinde foarte mult de buna dispoziţie a judecătorului.

   • d3vianc3 spune:

    Din cunostintele mele (precare, ce-i drept), cand esti acuzat de o fapta pleci de la prezumptia de nevinovatie, acuzatorul fiind cel care trebuie sa demonstreze vinovatia.

 9. Runcan Claudia spune:

  La ora 3 si 12 minute noaptea, pe b-ul Dacia astazi 19.05.2012, se lucreaza cu picamarul. Un zgamot infernal se aude in linistea noptii, te trezesti din somn si incepi sa injuri si te intrebi cum dracu e posibil, nu exista nici o ordine in tara asta?
  Taximetristii aflati in aceasta zona te deranjeaza in mod repetata de cand vine caldura noapte de noapte, masinile claxoneaza fara sa le pese, motocicletele aflate la semafoare ambaleaza motorul intr-un hal de nedescris si terec pe bulevarde cu viteza ca uraganele, se zguduie toata casa cand trece metroul pe sub pamant. Ma intreb unde dracu traim? Cum in alta tara se respecta un program de liniste, oamenii sunt civilizati. La noi de ce nu face nimeni nimic??????? Nici sa te odihnesti nu ai voie????

 10. Unu spune:

  Ai timp sa te odihneste pe lumea ailalta, la loc cu verdeata….

 11. nanasul spune:

  dar daca stau langa obiserica caretrage clopotele la 7.00 -7.30 si 8.00 asta nu e deranjarea linisti si ordini publice.?

 12. roxana spune:

  dar totusi trebuie respectatati vecinii cum patesc eu am vecini romi si mama mea lucreaza si de noapte si ei fac galagie mereu nu conteaza k e dimineata sau dupa-amiaza sau trecut de ora 22!deci legea asta nu se respecta de nimeni

 13. marius spune:

  se respecta legea doar acolo unde se poate, in rest daca evenimentul care produce zgomot este mai important pt autoritati , nu mai conteaza restul cetatenilor…..

 14. Alina spune:

  am un copil de aproape 2 ani, iar vecinul de sub mine e deranjat de faptul ca tropaie copilul ( si nici macar nu este in intervalul orelor de liniste), astfel ca porneste muzica TARE. I-am explicat frumos ca la varsta lui nu am ce sa-i dau in picioare sa atenueze zgomotul pt ca el calca apasat, nu stie sa calce cum calcam noi adultii, asta dupa ce el incepuse sa bata in calorifer acum aproape un an. Daca era in varsta ( cred ca are pana in 27)sau era in intervalul orelor de liniste, mai intelegeam, dar asa !!! Copilul e mic, pot sa-i explic de dimineata pana seara, el vrea doar sa se joace, nu intelege acum. Ce as putea face??

  • RoundPlanet spune:

   As spune ca problema este a lui, nu a dumneavoastra. Copilul nu are vina si nici parintii.

   • Viorel spune:

    Total eronat. Dupa logica dumneavoastra fapta unui minor de a zgaria o masina nu produce pagube, ca de, este doar copil .ce stie el. Lucru lipsit de orice minima logica si care nu face decat sa creeze generatii fara de respect.
    Fratilor exista raspunderea parintilor pentru fapta/faptele copiilor.
    Domnule draga, daca un copil ar suna la usa dumitale din 10 in zece minute probabil ca ai avea o atitudine diferita.
    As vrea doar sa incerci experienta de a incerca sa citesti sau sa te pregatesti la ceva si sa inceapa turuitul bocanitul zornaitul si toate cele, cred ca pentru marea majoritate dintre noi nu cade bine mai ales cand totul se repeta regulat.
    Nu o spun cu rea credinta dar totul are o limita iar daca parintele nu intelege ca copilul lui trebuie sa capete de mic deprinderi de respect cu privire la dreptul celorlalti sa nu ne mai miram de ce generatiile tinere au o lehamite de ce presupune respect.
    Un copil care intradevar nu are posibilitatea sa inteleaga, este acela care are varsta de maxim 4 ani. Iar la patru ani nu cred ca poate face galagie pe care sa nu o poti controla doar daca ii lasi la indemana ciocanul sau obiecte care chiar el s-ar putea rani. caz in care parintele nu-i mai pasa nici de copilul lui cub cu atat mai putin de vecini.
    Dupa varsta de 4 ani copilul poate intelege care e rostul linistii chiar daca uneori mai uita. dar una este sa vorbim de uneori sia lta sa vorbim ca el poate sa faca orice si oricand doar ca parintele lui este un needucat si asa va fi si copilul.
    si eu am copii si nu am probleme la acest capitol au inteles perfect.

    Domnilor hai sa incercam sa deslusim legile din domeniul discutat>

    1. legea 61/1991 – pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii publice.
    Art. 2 alin 1 are urmatorul continut >” Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:
    1…..
    2…
    la punctul 26 se spune :” tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;”

    ATENTIE ESTE VORBA DE FAPTELE IZOLATE DE ACEST GEN. ADICA SAVARSITE O SINGURA DATA.

    IN CAZUL REPETARII LOR si aici nu mai avem perioade de timp se aplica art. 320 cod penal.

    ART. 320 : “Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

    VA SALUT si consider ca este mai bine sa faceti copilul sa aiba o atitudine cuviincioasa fata de vecini caci numai asa vor avea si fata de dumneavoastra parintii mai mult respect.

   • Buna!am aceeasi prolema cu vecinii de la parter.fetita mea are 2 ani si jumatate si sunt foarte violenti.in scimb ei construiesc tot timpul si zgomotul este de toata ziua.mai ciudat este ca sotia vecinului chiar daca este insarcinata,spune tot timpul ca merge sa ne reclame ca fetita face galagie.am cam ajuns la exasperare.ce sa fac???

  • marius spune:

   si eu am vecini deasupra mea care au copil mic si am exact aceasta problema cu tropaitul!doar k tropaie si la ora 21 45 sau chiar 22 ,si la ora 13 30 sau 13 45….deci in intervalul in care legea nu permite galagia!nu cred ca este un lucru normal ca un copil de 3 ani cat are al vecinilor la ora 22 sa ALERGE in casa!!!nu numai ca tropaie ce alearga!sa nu vorbim de mutat pat sau cel mai nou mod de joaca trasul scaunelor pe gresie!inteleg ca plange sau rade ,dar de la aceste lucruri si pana la a alerga si a tropai ii distanta mare…..!hai sa pun si eu filme porno la maxim in fiecare camera ca am doua sisteme de 1500 de Wati in casa de la 08 dimineata pa la 13 si de la 14 la ora 22!!cum au sa explice acest fenomen parintii copilului?scoate-l afara doamna sa isi consume energia!!!!!
   si 2 la mana sa stiti ca primiti amenda si daca copilul face galagie….nu el ce dumnevoastra,ca parinte!!!

   • harry spune:

    Voi aveti oare copii cei care comentati aiurea? Stiti oare ce inseamna un copil?
    Daca ai avea un copil ce ai face? l-ai spanzura de tavan sa nu mai mearga prin casa?
    Asa e viata la bloc, ai ales sa traiesti la bloc trebuie sa “convietuiesti”.Daca vei avea tu copii si va face ca ceilalti copii, galagie, iti va conveni sa iti faca vecinii ce le faci tu?
    Un copil e copil, lege sau nu, el tot nu va intelege la 2 ani ca daca nu sta mort in pat vine nenea politaiu’ sa ii dea amenda…el nu stie nici ce e ala ban…noi ar trebui sa stim ce e aia omenie. Respect

   • Gogul spune:

    Copii avem si noi. Cand aveau nevoie sa-si consume energia ii duceam pe afara nu-i lasam sa transforme casa in teren de joaca. Vina este a celor care au grija de ei pentru ca-s comozi si prefera sa-si bata joc de vecini in loc sa-si creasca asa cum trebuie odraslele. Daca e copil hai sa-l lasam sa-si bata joc de toata lumea…

   • Bucea spune:

    Cumpara-ti o casa in padure si stai acolo linistit ! Boule , am vecini exact ca tine !

  • Cata spune:

   Puneti-va covoare prin casa. Zgomotul produs de alergatul unui copil sau de tocuri, mingi, jucarii de plastic pe parchet este infernal pentru cel de la etajul inferior

  • ElaP spune:

   poti sa educi copilul, sa ii explici frumos si pentru a evita neplacerile traiului in “comun”, azi ii spunem condominiu, sa ii cumperi ciorapei cu antiderapant.

  • un oarecare spune:

   Faptul ca ai un retardat care tropaie nu trebuie decat sa te faca sa te gandesti la a apela la un psiholog nu sa spui ca n-ai tu nici o vina si nici copilul ! Am copii si nu au tropait ca niste cretini prin casa de sa-i faca pe vecini sa bata in tavan sau calorifer.

  • andu spune:

   legea numarul 61 din 1991 republicata
   25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

   26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora.
   in concluzie: liniste trebuie sa fie tot timpul… afara, intervalul 22-8 e valabil doar pentru …interior. daca te deranjeaza un vecin, sau copii acestora (prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă) in afara locuintei, poti apela la 112. daca politistul iti spune ca nu e ora 22, ii ‘aduci aminte’ de art 25 (asa am facut eu si imediat au trimis un echipaj). daca nu se rezolva, te duci in instanta si dai in judecata politia si vecinul care te deranjeaza.

  • Alina spune:

   Aceeasi problema o am eu cu vecini mei..au un copil care cred ca ii dau duracell la micul dejun,pranz si seara..stiu ce inseamna copiii si cum se cresc…asta nu este o scuza ca nu ai ce-i face..clar ca el fiind mic nu va intelege niciodata,dar tu ca parinte ce ar trebui sa raspunzi de el si de buna lui crestere ,trebuie sa intelegi ca este deranjant sa ii alerge copilul si sa-i bubuie in cap cand el vine obosit de la munca si ar vrea liniste…pe tine de ce te deranjeaza ca iti pune muzica? Ce sa faci? Sa-l scot in parc sa isi consume energie,nu sa-l tii inchis in casa si sa transforme casa intr-un teren de joaca…Culmea ca sub noi sunt alti vecini cu doi copiii si la fel alerga,urla,trantesc usi…Eu de ce trebuie sa le suport lor galagia ? Doar pentru simplu fapt ca sunt copii si nu pot fi educati intr-un mod corespunzator? Asta mai tine si de bunul simt al fiecaruia..

  • Alina spune:

   Să-l scoți în parc să și consume energia. Nu este nimeni obligat sa suporte tropaitul,alergatul prin casa al copilului tău…Ca nu ai ce i face, nu este o scuza, singura scuza pe care o poți găsi, este ca nu ești capabila sa ți educi copilul adecvat bunului simt. Eu am un câine, dacă i-am spus sa treacă la locul lui, în secunda doi a dispărut la locul lui.. Voi ăștia comozi care va este silă sa va scoateți copii în parca veniți și ne spuneți nouă baliverne de genul “nu am ce-i face ca este mic și nu înțelege “… Asa ceva nu cred,ma asculta pe mine un câine și nu te asculta pe tine un copil?

 15. Am un vecin care in fiecare zi de la ora 14 pana la ora 17 isi renoveaza apartamentul…toti vecinii se plang + ca sunt si copii care vor sa doarma la ora aia…acum s-a terminat totul…dar bunul simt in tara asta unde este frate ?!!

  • RoundPlanet spune:

   Treaba cu renovarea casei..hm…subiect delicat dar usor de rezolvat. Moral si legal acel vecin trebuie sa treaca pe la fiecare vecin sa ia o semnatura de aprobare pentru n zile ca va face zgomot intre orele x-y, semnata si stampilata final de la asociatie.

   • Alina spune:

    Se va gasi macar unul care sa zica “nu am chef sa semnez” doar pentru ca are posibilitatea sa se opuna! Cu alte cuvinte: da-i nas prostului, ca sa vezi ce-ti pateste pielea! Nu sunt de acord cu asa ceva, pe oamenii de bun simt ii poti anunta desigur, ca sa stie la ce sa se astepte, dar tot de bun simt este, ca fiecare sa realizeze ca o renovare se face atunci cand ai posibilitati si disponibilitati, in timpul zilei, si ca o facinumai cu zgomote specifice, nu in soapta! Nu o sa stau cu casa nerenovata pentru ca am o nebuna dedesubt, care toata viata ei s-a batut in casa si a urlat, iar la orice zgomot de bucatarie, casnic, era la usa noastra!!! Si mai si, ar fi sa ma ploconesc la usa ei, cerandu-i aprobare…va dati seama ce tare s-ar simti ea pe situatie?? Pe langa bun simt, bine ar fi sa avem si creier ca sa gandim cu el, si sa nu cerem socoteala pentru ce nu ni se cuvine! Copiii mici tropaie saracii, ca altfel nu stiu, dar parintii ii pot incalta cu altceav decat ghetute, pot pune un covor si cam atat…restul sa gandeasca ca au fost si ei copii, chiar daca la tara, si sa priceapa ca batranetea lor hodorogita nu le da dreptul sa traumatizeze prin batut in pereti, tavane, tevi…niste copii de doar 2-3 ani! Vorba cuiva: liniste deplina, doar pe alta lume!

 16. Player spune:

  deci…stati sa inteleg cv… orele de liniste sunt de la 22.00 la ora 08.00…si 13.00 – 14.00… si in rest ai voie sa asculti muzica pana la 70db ? eu am un vecin care intruna vine si dak ii sambata la ora 11-12 pe el il deranjeaza…dar eu sa nu zic nik k are cativa copii si k zici k joaa fotbal prin casa in fiecare zi sau k lucreaza de dimineatza buna cu burghiul sau asa…

 17. Oli spune:

  Pentru toți cei care nu înțeleg nimic: în democrație faci ce vrei tu ATÂTA TIMP CÂT NU DERANJEZI, este valabil și-n politică și în viața din blocurile comuniste. Vrei să-ți explodeze creierii cu manele sau rock, există căști. Îți tropăie copilul și deranjezi vecinul? Foarte rău, există soluții măcar între 13-17, îl scoți afară (pleci cu el de acasă) sau îl educi supraveghindu-l. După părerea mea nu trebuie nimic ștampilat de la asociație, totul ține de gradul de educație al oamenilor. Ce te faci la curți, acolo nu sunt asociații… Bunul simț face diferența dintre maimuțe și oameni.

  • Alina spune:

   Usor de zis pentru cei care nu au copii…

   • Viorel spune:

    Si eu am copii, dar nu deranjeaza vecinii, pentru ca am vrut sa respecte regulile, oamenii si daca am reusit consider ca ma va respecta si pe mine.

  • tasurinchi spune:

   Absolut de acord, Oli. Intrebarea e: ce inseamna sa deranjezi? Eu am o vecina care probabil are un auz mai fin decat de este normal, pentru ca daca stau pur si simplu de vorba in casa la intensitate normala (fara sa tip, racnesc samd) se plange ca facem galagie. Ultima oara mi-a chemat politia. E adevarat era in jur de 12 (noaptea) dar nu faceam altceva decat sa vorbim (din nou, pe un ton normal, fara tipate, chiote etc). Politistii au venit, au constatat ca nu are o loc o mare petrecere (asa cum, ulterior, a descris vecina celor de la administratie) si au plecat bine-mersi, fara sa ne dea macar avertisment (pentru ca nici nu aveau de ce, as zice eu). De cand m-am mutat, acum cateva luni, am inteles ca este mai sensibila si am evitat sa dam muzica sau televizorul prea tare sau sa fac zgomote la ore nepotrivite, tocmai pentru ca as vrea sa ma inteleg normal cu vecinii, exact in virtutea bunului simt pe care il mentionai. Insa cred ca toata treaba asta cu linistea ar trebui sa aiba si o limita de jos, in sensul ca e absurd sa ma oblige sa nu scot absolut niciun sunet pentru simplul fapt ca unii sunt prea sensibili.
   Mai nou ma opreste si presedintele de bloc (asmutit, probabil, de vecina de jos) sa-mi spuna ca deranjez tot blocul ca vin musafiri la noi etc etc Da, in weekend vin uneori oameni in vizita, dar, ma repet, nu facem altceva decat sa gatim, sa stam de vorba si sa jucam jocuri de societate, fara tipete, urlete, fara muzica tare etc
   De care parte e dreptatea, in astfel de cazuri? La fel cum respectiva vecina considera ca este deranjata si eu ma consider deranjat si hartuit fara motiv.

   Imi cer scuze pentru eventuala incoerenta, dar inca sunt usor afectat de evenimentele relatate mai sus

   • Alina spune:

    Omule, nu faci decat sa iti folosesti normal locuinta! La 12 noaptea vorbesti intr-o camera, iar ea daca este asa sensibila, sa se mute in alta, pentru ca daca vii noaptea de la serv, tb sa te speli, sa mergi, sa vezi ce face sotul, copilul…etc..Urlatul e una, vorbitul e alta…Uff! Sa dovedeasca ca nu e asa! Politistului ii spui acelasi lucru: e casa ta si ai voie sa traiesti in ea! Nu faci bairamuri, asa ca nu ii priveste pe ei cine intra si cine iese…am mai auzit sonati care au pretentia sa-i treaca si la intetinere, pe musafirii care va calca prea des casa! Asta ar culmea prostiei si a pizmei…ca de, e rau sa fii singur si frustrat! Vecina ar trebui indrumata la un control de specialitate, fara rautate in glas..poate este ea mai “sensibila”..;) Stiti ca de multe ori, excesul de bun simt (va)dauneaza…asa ca va recomand ceva ironie in glas cand ii vorbiti vecinei, administratorului la fel, ca e indicat sa se limiteze la atributiile din dotare, ca nu are rol de mediere in viata sociala a locatarilor nici pe departe!! Sunt unii care fac exces de zel, cunoastem.

   • adi spune:

    Daca ar trebui sa te trezesti in fiecare dimineata la 6 sa mergi la service, nu ti-ar mai veni de stat la povesti la 12 noaptea. Stii ca vecinul care se trezeste la 6 dimineata, dar nu poate adormi la 12 de zgomotul tau, isi poate pierde slujba, poate face infarct de oboseala etc. Copii inconstienti!

 18. Oli spune:

  @Alina, am un băiețel de 1 an și crede-mă că stau extrem de stresat când se joacă. Până acum nu s-a întâmplat să-mi vină vreun vecin la ușă și sper să rămână așa. Bineînțeles că nu-ți poți cenzura copilul de tot dar poți limita cantitatea ”dezastrului” creat. :)

  • Alina spune:

   @ Oli…Crede-ma ca limitez “dezastrul” cat pot de mult, mai ales ca NU face galagie in orele de liniste ( ori doarme, ori e la cresa), si e un copil energic care se plictiseste repede. Asteapta sa mai creasca si al tau si ai sa vezi ;). Cu cat ii spun mai mult si ii arat parca din contra face mai tare. Poate al tau e o fire mai calma, desi majoritatea copiilor la varsta asta sunt curiosi si energici. Nu pot sa stau non stop cu gura pe el, mai trebuie sa fac mancare, curatenie…cand e prea frig sau ploua afara nu pot sa-l scot. Copiii si cand plang fac galagie, mai ales nou nascutii cand au colici…ar trebui sa le punem un calus in gura sa nu mai deranjeze? In ceea ce-l priveste pe vecinul de sub mine, din moment ce da muzica tare (cateodata si la 12:00 – 01:00 noaptea) dinadins, ca el vrea sa se “culce cu gainile”, inseamna ca se coboara la nivelul unui copil de nici 2 ani. Copilul cel tarziu la 21:00 e in pat. Asa e la bloc…auzi tot ce misca :) , dar trebuie sa existe INTELEGERE intre locatari, mai ales cand vine vb de copii asa mici.
   Daca nu vrea sa inteleaga, sa-si puna dopuri in urechi sau sa se mute :), nu pot sa “leg copilul de calorifer”.
   Fara nici o suparare, mi-am spus si eu off-ul :).
   Numai bine!

   • Oli spune:

    nu-i nicio supărare, e bine să te descarci. :P

   • Diana spune:

    asa cum tu ai tupeul sa recomanzi cuiva sa se mute daca nu intelege sau sa isi bage dopuri in urechi, cum ar fi sa iti recomand eu tie sa ii bagi o perna pe gat copilului tau ca sa nu mai faca zgomot? Nu pot sa cred ca nu exista solutii, covoare mai pufoase, incaltaminte sau sosete care sa atenueze din zgomot, ai auzit de asa ceva? Trebuie sa existe intelegere bineinteles, dar cand ii vezi pe unii care au impresia ca li se cuvine sa face ce vor si ridica din umeri ca ei nu au ce face, asta e, copii sunt mici si nu inteleg, imi vine sa le dau cu ceva in cap. sunteti nesimtiti oameni buni, la mie in viata mea nu a venit nimeni sa imi spuna ca deranjez iar daca s-ar intampla asta, mi-ar fi groaznic de rushine. animalelor, intorceti-va inapoi in padure de unde ati venit!

   • marius spune:

    eu zic sa te intelegi bine cu vecinul tau….pt ca ,cunosc caz unde s-a mutat mama cu copilul….
    eu cat de curand am sa renunt la tavan dar garantez k nici ei nu o sa aibe liniste!!!dak continua cu galagia si alergatul dupa ora 22!!Doamne copil de 3 ani sa nu doarma la ora 22!!!sunt cele mai importante ore de somn 22-06!!!!

   • Alina spune:

    Eu cred ca am scris destul de clar…NU FACE GALAGIE IN INTERVALUL ORELOR DE LINISTE. Sa nu credeti ca in celelalte ore e galagie incontinuu si maxim ora 21 e in pat la somn.

   • Sofia spune:

    Diana, esti o mare VACA!

  • Viorel spune:

   bravo, cu asa atitudine construiesti respect. Toti avem sau am avut copii. Trebuie sa-i crestem cu dragoste si respect fata de noi toti. Pana la urma vecinul este cel mai aproape de tine, el te poate ajuta cel mai repete la nevoie.

   • kpac spune:

    diana vrei liniste si pace dute la azil k acolo sigur o sa ai parte de asa cv

   • Gogul spune:

    @kpac Esti la fel de magar cum o sa fie si cel pe care-l “educi”. Iti urez dupa ce o sa creasca cel mic sa ai parte de aceeasi “liniste” de la altii, poate te muti tu la azil.

   • Loredana spune:

    Viorele daca te aveam vecin sub mine era vai de capul tau…cu asa mentalitate iti dadeam in cap cu ceva. NU TOTI COPII SUNT LINISTITI…altceva e sa alerge un copil prin casa si altceva e sa-ti zgudui creierii cu o bormasina (lucru care l-ai merita) faceti diferenta intre zgomot creat de un copil si de o renovare. copilul meu doarme in camera lui si eu langa cos la masina si nu se trezeste dar cand vine ala de langa mine si da cu bormasina normal ca se trezeste si tin sa va anunt ca ieri am reclamat pt a 2-a oara o firma care executa izolatia blocului si a fost amendata cu 1000 RON.

 19. daNNNY spune:

  deci mie unu mi se … dar sunt si uni locatarii care daca ai dat muzica mai tare la 5/6 vine la usa sau daca nu iti pune hartie in posta , mai lasatine ma cu legile , cn a zis ca Legile sunt facute pentru a fii incalcate a spus bine , Pace

 20. anky spune:

  care e totusi ora de liniste la prinz?

  • Loredana spune:

   legea specifica clar orele pt noapte 22:00 – 08:00 pentru orele pranzului se decide de comun acord cu locatarii si se afiseaza in scara blocului semnat si stampilat de administrator.

 21. Mihai Morariu spune:

  Mi se pare penibil ca unii sant deranjati ca un vecin isi renoveaza apartamentul. Deci omul ala nu face ce face din hobby sau din plictiseala. Tu daca va trebui sa-ti schimbi gresia si faianta in casa ce vei face??? Le vei plati vecinilor un concediu in Haiti???? Acuma ca legea spune una sau lata , hai sa uitam de omenie!!! Normal , legea e facuta de unii care stau in vile de lux , nu stau perete in perete cu altul. La fel…daca ti se pare chiar asa insuportabil de ce nu te muti la tara??? E normal sa te deranjeze ca cutare cocalar asculta manele la maxim, e normal sa te deranjeze copilul zvapaiat al vecinilor…dar frate , mi se pare absurd ca sa ai ceva impotriva ca omul sa-si renoveze casa…. dar totusi atat de romanesc…. adica gandire de genul ” de ce sa-mi pese mie de faianta aluita” , de ce sa-mi pese mie de unu sau de altul…confortyul meu e pe primul loc si imi bag picioarele in toti. Jalnic!

  • ff spune:

   Esti complet retardat amice . Atata timp cat spatiul meu intim este invadat fara voie de zgomote insuportabile este perfect normal sa fiu deranjat sau sa ii crap capul celui care le provoaca . Nu ma intereseaza motivele pentru care isi renoveaza casa, singurul lucrul normal ar fi sa respecte niste reguli de bun simt . Problema majora in cazul asta e ca cei care renoveaza nu respecta nici un fel ore, isi fac treaba ca niste roboti imbecili fara sa le pese ca poate e tz sau poate e duminica si eu am chef sa dorm .

   • Loredana spune:

    foarte bine spus

   • marius spune:

    Spatiul tau intim este localizat intre alte 10,12,14…19, etc spatii intime si despartit de pereti de 20 cm. Cum pe tine nu te intereseaza de altii, cand tu ai ales sa traiesti cu oamenii, intre ei, atunci nici pe ceilalti nu ii intereseaza motivele tale care te deranjeaza. Esti absur, esti un imbecil comunist. Muta-te!!!

  • Loredana spune:

   Mai Mihai ce discutam noi aici si ce te framanta pe tine…si eu am renovat apartamentul si alti vecini la fel…nu e vorba ca ma deranjeaza ca-si face vecinul “piscina” in casa e vorba ca ma deranjeaza ca face zgomot in orele de liniste. La noi se incepea dim la 9 munca si intre 14:00 si 16:00 muncitorii plecau acasa la masa si incheiam maxim la ora 20:00 si in plus am discutat cu cei de pe scara si stiam cand e fiecare sch 3…ca la urma urmei de facut cu bormasina nu faci in fiecare zi

  • Ducu spune:

   Oooof, oameni buni…am citit toate discutiile astea din forum. Nici nu stiu in ce masura sa dau dreptate. Eu am cautat pe google ceva de genul orele de odihna pentru ca m-am mutat de curand in prima mea casa,…o garsoniera, ca de atat am avut bani. Am visat de mic la cum imi voi aranja casa, fiindca am trait o perioada lunga cu parintii mei si le-am suportat tabieturile.
   Acum cand am inceput sa dau si eu cateva gauri…sa-mi prind mobila de bucatarie, sa-mi maschez tevile de calorifer, sa-mi fac o aerisire la toaleta, etc (de ale casei), se trezeste vecinu’ de sub mine ca, el lucreaza in ture si ca nu poate sa se odihneasca. S-a gandit el asa…sa-mi dea graficul lui de libere sa pot sa fac treaba cand e el la munca. Nooooo. oameni buni aici lucrul asta e intimidare. Adica eu ca sunt mai mic…(am 32 de ani) trebuie sa ascult de un bosorog de 50..60 de ani.care imi dicteaza el cand sa fac treaba in casa mea…! Oamei buni…eu nu fac galagie de placere. Daca as putea sa dau bosch-ul pe mut…ar fi ok di partea mea si a lui.
   Amenajarile astea nu duraza o vesnicie. Daca ati sti ce fel duhnea in casa lui a ulei de peste prajit amestecat cu transpiratie acra…. mirosul asta nu e de ieri de azi. este de cand s-a mutat, mi-au confirmat si vechii proprietari ai casei mele. Am astupat trecerea din masca din baie a tevilor cu spuma poliuretanica sa nu mai intre miasma. Acum e vara, omul aeriseste non stop. Miasma intra prin balcon in casa la mine. Eu cu ce am gresit sa ii suport putoarea??? DE CE EU TREBUIE SA INTELEG SI ALTII SA NU INTELEAGA??? asta in general la toate discutiile de pe forum.

  • Carmina spune:

   Omul care isi renoveaza apartamentul trebuie sa respecte orele impuse de lege.Intr-un bloc de multe ori nu e doar unul singur care isi renoveaza casa ,ci 3-4 in acelasi timp sau scapi de unul ,ncepe altul.De asemenea trebuie sa anunte ca are de gand sa faca asta si sa spuna intre ce ore va face asta ,nu sa se apuce cand are el chef.Eu de exemplu sunt studenta si trebuie zilnic sa invat si ar fi foarte bine si omenesc sa stiu cand va face zgomot cu bormasina sau orice altceva ,ca sa plec la biblioteca sa invat perioada aia.Problema e ca la mine in bloc unii construiesc de dimineata pana noaptea si o tin asa de cand eram in liceu ,deci de vreo 5-6ani.De obicei ii intreb eu cand tremina ,macar, si imi spun o zi ,dar mai dureaza cateva saptamani.Eu as sta la biblioteca de la 8 dimineata pana la 22 ,dar nu am atatia bani sa imi cumpar de mancare sau sa mananc 3mese pe zi doar sandwichuri,e altceva cand stai langa frigiderul tau si de asemenea sa ai toaleta ta ,nu toaleta pe care au mai folosit-o sute de oameni .
   Si ca sa raspund la intrebarea ta ,ce am face daca as vrea sa imi schimb faianta sau gresia ,in cazul asta i-as anunta pe vecini si as respecta un program ,ca toata lumea sa fie multumita.Nu a zis nimeni ca e ilegal sau imoral sa iti renovezi casa, dar daca faci asta ,tine cont si de vecinii pe care ii ai .

  • alexis spune:

   Mi se pare ca ai perfecta dreptate ! Ma aflu in situatia in care imi schimb plinta la parchet si au venit vecinii peste mine sa-mi spuna exact asa “nu ma intereseaza de casa ta , si ma c** in casa ta ” . Impertinenta si nesimtire ! Normal ca nu sunt din pasiune, aceste renovari. Pe langa asta , cei care nu ma lasa sa-mi igienizez apartamentul sunt niste ingalati,nu ? Iar daca ei sunt asa , ar fi prea josnic pentru mine sa ma cobor la nivelul lor si sa vorbesc cu ei !

 22. Cosmin spune:

  Catre toti parintii cu copii si nu numai …

  Nu ma incadrez in cei deranjati de tropaieli, muzica, joaca copiilor dar vad ff multi vecini si nu numai care prefera sa-si tina copilul in casa sau in fata blocului sa se joace cu mingea in parcare si sa urle intr-una la el/ea “AI GRIJA LA MASINA!!!! Nu TE MAI DUCE ACOLO!!!! NU E VOIE!!!!” Decat sa il scoata 2 ore in parc si sa-l lase sa alerge in siguranta pana adoarme. Stres copil… Stres parinte… Stres vecini – nimeni nu e fericit/relaxat.

  Da, omul are voie sa fie deranjat de tropaieli fix in aceeasi masura in care altii sunt deranjati de manele/muzica/filme porno la maxim.

  Eu am un televizor decent… sistem audio la fel… insa daca vreau muuuuuuuuusai sa vad un film cu volum ridicat ma duc la cinema. Mai sunt cazuri in care exagerez un pic si acasa dar niciodata nu ma supar pe vecinii care imi atrag atentia.

  Ceea ce nu intelege multa lume este ca intelegerea intre locatari trebuie sa intervina la EXCEPTII, nu la reguli. Locatarul nu poate fi considerat neintelegator daca aude tropaieli ZILNIC la aceleasi ore la fel cum alt locatar nu poate fi considerat neintelegator care se plange de manele SEARA DE SEARA.

  O petrecere la o luna/doua… o intelege si cea mai ciufuta babuta . Daca esti cunoscut ca fiind genul pe care nu il intereseaza rugamintile celor din jur, abia atunci nu te mai intelege nimeni indiferent de motivul pentru care faci galagie sau de ocazia pentru care faci galagie ( nunta, onomastica, botez, renovare).

  Sfaturi pentru oameni inteligenti:

  – Decat sa faceti o petrecere cu 20 de insi in casa mai bine mergeti intr-un bar. Nu va permiteti? Folositi formularea “dau eu primul rand de bere”. Garantat va veti simti muuuuult mai bine intr-un loc special conceput pentru distractie decat sa stresati oamenii stand cu ochii pe cei mai buni prieteni sa nu scape tigara pa jos… sa nu sparga vreun bibelou…. sa nu zgarie parchetul…. etc etc
  – Copilul trebuie sa faca miscare in aer liber, nu in casa. Petrece-ti mai mult timp scotandu-l in parc decat cicalindu-l (a doua metoda nu produce decat stres si de-o parte si de alta, nicidecum o solutie)
  – Daca copilul tau sparge un geam plateste-l si da-ti tie o palma nu lui. El doar isi dorea sa se joace cu mingea… motivul pentru care o facea intr-un loc in care a putut sparge un geam este pentru ca TU nu l-ai dus intr-un loc special amenajat.

 23. Oli spune:

  @Mihai Morariu, cei care își schimba faianța pot vorbi cu meseriașii să încerce scoaterea celei vechi până în ora 14. Dacă vin la treaba la ora 9, până la ora 14 scot 100mp de faianță lejer. Între 14-17 se vrea a fi un interval care să GARANTEZE liniștea în sensul că, dacă n-ai putut să te odihnești la ora 12 pentru că vecinul schimbă gresia, atunci știi sigur că de la ora 14 o poți face, fără să te îmbolnăvești de nervi și fără să-ți vină să-l omori pe ăla cu faianța!

  • Viorel spune:

   Domnilor/doamnelor toti ajungem cel putin odata in viata sa facem imbunatatiri in casa.
   Cu buna credinta cu un program stabilit de comun acord cu vecinii. Spun asta ca sunt cayuri cand pana la 1700 nu e nimeni acasa, asadar ar fi culmea sa taraganesti lucrarea doar ca sa respecti niste ore. Cu cat mai scurt cu atat mai bine.

   Faptul ca toti ajungem sa schimbam ceva in casa , faptul ca exista o buna credinta si faptul ca este limitata in timp consider ca nu este un capat de tara mai ales cand se respecta conditiile stabilite de marea majoritate a locatarilor.

   Pana la urma eu nu as vrea sa stau intr-un bloc in care locatari nu ajung sa dea nici cu matura. In general un bloc cu oameni care au posibilitatea sa-si imbunatateasca conditiile de trai este un bloc civilizat.

 24. vodacuza spune:

  Vai de mine !
  Am reusit performanta de a rezista lecturii catorva comentarii de mai sus…
  as fi tentat sa folosesc o metafora…juridica lautareasca (dupa ureche) dar din prea multa dragoste pentru semeni, ma voi abtine :))))
  In primul rand exista 2 precizari distincte ale legii 61, referitoare la materia pastrarii linistii celorlalti…una care tine sa mentioneze explicit orarul 22-08 (nu stiu de unde scoateti voi si 13.00-17.00, acelea sunt conventionale, ale asociatiilor de proprietari !)
  si alta generala care da voie unui agent constatator (politist, jandarm, imputerniciti ai primariilor) de a aplica o sanctiune indiferent de ora la care se produce tulburarea linistii locatarilor…
  atat si nimic mai mult!
  nu se rezuma doar la persoane juridice…caci urechile sunt acele organe, parti ale analizatorilor auditivi, ale fiecarui individ in parte ! :)))) si in ce priveste sursa zgomotului…aceea poate proveni fie de la o persoana fizica fie de la una juridica, legea nu distinge !
  nu se rezuma la tipul, natura sursei de zgomot…ca e melodie sau sunet specific produs de utilaje si sau unelte folosite la renovarea locuintei sau la batutul nevestei…s.a.m.d ! orice poate fi perceput subiectiv de catre un colocatar al blocului (in general se aplica aceasta prevedere pentru pastrarea linistii in aglomeratiile de locatari, locuitori ) ca fiind zgomot pentru el…si ramane la latitudinea agentului constatator sa aprecieze (ag. const. fiind un fel de mini-judecator) daca s-a perturbat sau nu linistea si in ce grad…atragand dupa sine o sanctiune prin avertisment verbal, inscris sau amenda…

  De regula se amendeaza cu minimul stabilit de lege…se mizeaza pe faptul ca desi cel amendat poate sa se revolte in sinea lui si sa considere ca va contesta procesul verbal de amenda…in cele din urma va considera complexitatea demersului si costul acestuia (nu toti sunt juristi de meserie ;))))) si se va dezumfla platind amenda minima!

  in felul acesta se urmareste constientizarea oricarui cetatean de faptul ca in aglomeratiile urbane trebuie sa respecti linistea colocatarilor.

  poti sa iti iei amenda si la ora 9, 10, 11…13….16…..21….oricand ! precizarea explicita vine doar sa infiereze natura imperioasa a conservarii linistii noaptea ! nu va legati de repere orare…mai bine pastrati linistea…va spune unul care umbla cu carnet de amenzi dupa el ;)))))

  • Ramona spune:

   CORECT! Eu abia azi am aflat. Vecina de jos ma terorizeaza de un an de cand m-am mutat cu muzica ei de club (cu basul infernal), de la 8 dimineata pana dupa-masa. (nu stiu cand mai merge la scoala). Nestiind ca pot suna la politie si in afara orelor de liniste, nu am facut-o pana azi, cand nemaiputand de oboseala am sunat si am reclamat. Eu dau ore, traduc uneori noaptea, si e incredibil de neplacut sa plang de oboseala din cauza unei inculte.

   Au venit politistii, am auzit-o cum se tot apara, ca eu ii bat in teava, etc… Cand ea n-are minimum de bun-simt (am sunat la usa ei azi vrand sa vorbesc cu ea dar nu mi-a deschis). Dupa ce au plecat domnii, a dat muzica tare automat, asa ca am resunat la politie si le-am spun ca vizita lor n-a fost eficienta, dar le multumesc, asta e, n-ai ce face cu nesimtirea. Domnul de la telefon a insitat sa-i trimita din nou, dar au revenit abia dupa o ora jumate, cand muzica inca mergea tare. Apoi am aflat de la ei ca i-au facut proces verbal cu sanctiune si amenda de 200 de lei. M-am bucurat foarte tare !! Macar atat pentru zilele pe care mi le-a distrus, odihna pe care mi-a furat-o, etc. Exista amenzi diferite pentru tulburarea linistii IN TIMPUL orelor de liniste si IN AFARA lor! E bine de stiut ca se pot lua masuri. Regret ca nu am facut asta acum cateva luni.. In scurt timp ma mut oricum. Nu cred ca o amenda transforma o persoana intr-una cu bun simt.

  • cami spune:

   off… daca va dau o adresa, veniti cu acel “carnetel”?? asa m-am saturat sa mi se spuna mie ca sunt din jungla pentru ca indraznesc ca dupa ora 10 (desi galagie este mai mereu din curtea vecinilor) sa II ROG sa ma lase si pe mine sa dorm… chiar daca e ziua nu stiu cui.. sau “e sambata” sau “pot inchide geamurile” sau sa imi pun dopuri.

 25. necaz degeaba spune:

  concret, daca am un vecin care isi renoveaza apartamentul, a anuntat el printr-o hartie ca o sa faca 2 saptamani lucrari, dar n-a ciocanit la nici o usa sa ia semnaturi, (nici la mine care stau exact sub el), nu s-a dus nici la admisnitratie sa ia aprobare sau ce o fi, si care in mod repetat, incepe munca la ora 10-11 si o termina la 16-17 fara nici un pic de pauza, ce pot sa-i fac? am mers la el de vreo 3 ori si i-am spus omeneste sa nu mai faca zgomot (batai de ciocan sau baros si gauri date cu bormasina) intre orele 14 si 16 ca incerc sa-mi culc si eu copilul, si el si-a cerut scuze si mereu a zis ca termina in cateva zile. situatia dureaza de mai bine de o luna si nu da semne sa se opreasca. vine cand poate si munceste cum poate. ce sa-i faci, te poti baga in gospodaria omului? n-are bani de echipa de muncitori care sa faca treaba ca la carte! asa ca eu trebuie sa suport galagia lui! daca insist cu mersul la usa, se enerveaza ca de! – cine sunt eu sa ii ciocan la usa si sa ii fac morala? sa sun la politie daca nu imi convine ceva! dar, sincer ce sa spun politiei? care se va lua dupa lege – anume intre 13 si 14 liniste, sau numai daca este afisat si jos de catre asociatie (si la noi adminstratoru nu si-a facut treaba!), deci, ce pot sa ii spun politistului? sa-l torn la politie, ca n-are aprobare, ca si-a spart fara aviz nu stiu ce perete? hai sa fim seriosi! daca nu exista bun simt si educatie, daca nu exista cultura, n-ai ce face! cata vreme vom fi inconjurati de romani care fac treaba cand pot ei si cum pot ei, meseriasi prin excelenta care se pricep la toate si care prefera sa dea ei o gaura sau sa-si varuiasca singuri decat sa dea bani la o echipa care se pricepe si care se respecta, de romani neaosi care platesc vreun sarac cu un bacsis pe sub mana sa-l ajute la treaba, saracu respectiv incepand munca la 11 cans se trezeste din mahmureala zilnica dupa aldamasul baut din bacsis…. vom discuta mult pe marginea legii si a interpretarii ei. solutie nu exista. in tara noastra, romanul nu stie decat de frica si de forta bruta de intimidare si scandal… asta e!

 26. Adriana spune:

  Am o vecina tare surda. Cand se uita la televizor, il da foarte tare. Nu o mai pot suporta. Daca are chef sa se uite la 12 noaptea la un film turcesc (in unele seri ma uitam sa vad la ce prostii se uita), trebuie sa ascult si eu filmul, uneori fiind atat de tare volumul, se intelege ce vorbesc oamenii aia la televizor. Mai are obiceiul sa se uite la stirile de dimineata de la ora 6. Intr-o noapte a inceput sa se uite la tv pe la 3-4.
  Ce masuri se pot lua? Asi vrea sa fac o plangere undeva, ca deja nu mai suport. Nu mai vreau sa dorm cu dopuri in fiecare noapte. Orele afisate la bloc sunt 22.00-06.00. Nu sunt la fel cu cele legale si nu mi se pare normal ca de la ora 6, vecina sa poata sa se uite la televizor. Am impresia ca da drumul la tv ca sa il auda din toata casa.
  Orele afisate la bloc, sunt mai importante decat cele din lege?

  • gigi spune:

   Am avut aceeasi problema cu o vecina surda. Am sunat seara de seara la politie pana cand aia care tot veneau, plictisiti de atatea drumuri mi-au dat un sfat: sa-i tai cablul de TV. Simplu. Nu pot spune ca am reusit minuni dar macar am putut sa dorm linistit noptile.

 27. Tina Ciornei spune:

  eu am niste vecini care nu fac galagie numa dupa ora 22…in rest nu se aude nimic…ne-au inundat peretii ,si totusi nu au simt in ei .am batut in usa si noaptea tarziu dar nu deschid.cum as putea sa procedez sa-i linistesc???

 28. aledas spune:

  apropo de omul cu clopotele .. normal ca daca trag clopotele la 7 dimineata este tulburarea linistii publice ! de biserica lor nu mai putem noi … eu daca lucrez de noapte vreau sa dorm macar 2-3 ore dimineata nu sa le aud eu lor clopotele si slujba de dimineata ! sa o faca pe silence !!!

 29. aledas spune:

  si prietenii mei cu vecinele surde ! ar putea fi maicata intr`o zi sau bunicata ori de ce nu chiar tu ! daca te deranjeaza muta`te undeva in provincie cat mai departe de civilizatie si vei avea liniste ! ca sa nu mai zic ca dupa ce vei muri sa vezi liniste pe capul tau ! treziti`va la viata viata este galagie zgomot ! incercati o pestera , ori un sicriu la 2 metri suib pamant ~! si mie imi place linistea si totusi stau la bloc si daca careva pune muzica la maxim sau ii urla nevasta ori mai stiu eu ce nu ma strofoc ca voi constipatilor !

 30. aledas spune:

  Tina Ciornei , muta`te fata la curte poate ai parte de mai multa liniste … stii cum este … nu iti convine sa fi sanatoasa ! eu chiar in clipa asta imi disper vecinii cu muzica la maxim este duminca de florii ora 18/30 si ei bastarzii imi bat inteava ! ( oameni buni daca va bat vecinii in teava … incepeti si voi sa bateti la intervale de 20 secunde de cate 10 ori si ii linistiti ) pe moratciunile astea cu deranjul la ora 18/30

  • Adriana spune:

   Asa cum tie ti se pare normal ca la ora 7 dimineata sa nu se traga clopotele la biserica, asa ni se pare si noua normal sa nu ascultam televizorul vecinilor. Eu nu aud televizorul de la mine din apartament, care e in camera vecina, dar il aud pe al vecinei care are chef la 12 noaptea si la 6 dimineata sa se uite la ultimele scandaluri. Si eu am nevoie de somn pentru ca dimineata sa ma trezesc sa ma duc la munca.
   Si daca tot veni vorba, nu ar putea fi vorba de mama si nici de bunica, pentru ca ele au bun simt atunci cand se uita la televizor. E vorba de o vecina nesimtita la fel ca tine, care daca are chef sa asculte la maxim toate prostiile, o face fara sa respecte intimitatea vecinilor. Tocmai pentru ca stam la bloc si nu la casa! E vorba de bun simt si bune maniere, pe care unii nu le au deloc.
   Eu daca asi fi in locul vecinilor tai, asi face plangere la politie pentru muzica pe care o asculti. Conform noii legi, amenda e intre 500 si 1500 lei. Cred ca vei munci multe nopti pentru banii astia si vei suporta multe clopote cand te vei intoarce dimineata de la munca.
   Iar daca eu nu voi rezolva pe cale amiabila problema vecinei, asta va fi urmatorul pas. Si crede-ma ca nu ma voi lasa pana nu voi primi respectul cuvenit.

  • Ramona spune:

   Iata un exemplu de lipsa de bun simt.

  • alina spune:

   @aledas: ESTI PROST TARE!!! DA’ TARE DE TOT!!! Nu stiu cum de mai respiri de atata prostie…zau!

 31. Niculescu Nicoleta spune:

  Si eu am un vecinel care, acum are mai mult de 7 ani si e la scoala. De mai bine de 7 ani suport ceva de neimaginat. A plans aproape pana la 2 ani, nopti in sir, ore in sir… Am zis ca e mic (si eu am copil care a avut probleme cand a fost mic si a plans noptile si cate 10-12 ore in sir de ajungeam la spital cu salvarea sau cu taxiul). Deci am inteles. Dar acum e mare si de pe la 3 ani se da cu rolele in casa si nu la 6, 7 seara ci la 11,30, 12 nopatea! E ingrozitor. Nu au covoare, le-am propus sa le dau eu covoare sa atenueze ygomotul. Avand parchet si gresie se da usor cu rolele, sau arunca bile pe jos, se arunca din pat.. scapa obiecte dure si grele…. Culmea este ca mama copilului e fiica unei colege de scoala generala de-a mea. A plecat la tara si a lasat *tineretul* in casa. (Mi-a fost rusine – de rusinea lor si a mamei fetei in special -sa anunt politia, desi am amenintat de multe ori ca fac acest lucru) Fiul meu crede ca acesti tineri de 30 si respectiv 40 de ani sunt niste *handicapati*. Nu au timp sa-l scoata pe copil afara sa-si consume energiile. E copil cu probleme de comportament E super activ, superagitat! (Are o denumire boala asta de copii agitati, imi scapa denumirea acum.) Si eu am fost cu copilul meu la psiholog si mi-a spus sa faca mult sport, sa-si consume energiile si a facut: karate, fotbal, apoi, mai tarziu si acum – tenis! Acum asculta muzica in surdina, a inteles ca o muzica buna se asculta cu sufletul, nu dai muzica sa asculte toti vecinii. Petrecerile la noi au inseamnat jocuri ca: monopoly, bridge, remy, canasta si altele asemenea.

 32. ovidiu spune:

  buna ziua ma numesc ovidiu am si eu o problema banala la prima vedere dar care lasa de gandit,am un vecin agent economic de la ora 7-21 pt el nu exista program de liniste[cioca boca toata ziua]intrebarea mea este daca ma puteti ajuta?unde ma pot duce sa fac o sesizare si daca sunt indreptatit sa fac lucrul asta?multumesc anticipat.astept raspunsul dvs.

 33. etre spune:

  Am copil mic, il duc in parc, tot tropaie. Incerc sa-l temperez dar asta e, copilul e copil.

  In schimb este un vecin sub mine care aude tot ce misca in bloc dar fica-sa imi da trezirea cu muzica la max. la 6 dim. , banuiesc ca dupa ce pleaca el la servici. Ii bat in calorifer, ii bat la usa, nimic.
  Nu am probleme cu zgomotul in general, ca mai repara un vecin, ca mai pune unul muzica seara, ca se mai cearta altii, ca se aude copilul altuia … dar muzica si vocalize la 6 dimineata ?!!

  Din lehamite de sictirul politiei romane trebuie sa-mi rezolv singur problema. Just a hint, tabloul general este pe hol.

 34. Bine …inteleg care e viata la bloc daca nu am avut puterea sa imi fac casa….dar oameni buni o data pe luna stiam ca poti face si tu un chef sau poate vin niste musafiri…pai stam ca in cavou tot timpul? mama lui de bloc

  • etre spune:

   Ovidiu Golescu

   1. In alte parti se practica inchirierea mult. Scopul in viata nu e sa-ti faci casa si sa mori in ea.
   2. Nu e vorba in mod clar de un chef pe luna. E vorba de insistenta de a-ti forta vecinii sa-ti asculte “chestiunea” care reprezinta notiunea ta de muzica, zi de zi, la volum maxim.

   “Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”

  • dan spune:

   Pai si vecinii ce trebuie sa faca cat ai tu chef? Sa stea in cur treji toata noaptea sa te asculte pe tine?

 35. Dieta Daneza spune:

  Yes! Finally something about dieta dukn.

 36. Alex spune:

  Sa spun si eu problema mea…
  Anul trecut m-am apucat de renovat apartametul. In acelasi timp cu mine s-a apucat si vecinul de langa mine. El cu o echipa de 6 muncitori… eu cu mine si mine. El a terminat in 3..4 luni de zile… eu mai am si azi ceva de facut.
  Cand m-am apucat au inceput sa imi vina vecinii la usa, dupa ora 18…19.. ca fac galagie si ei nu se pot odihni, ca ce m-am apucat si eu acum sa imi renovez apartamentul, ca mai este si vecinu.. si mai este inca un vecin pe la nu stiu ce etaj. Asa ca am pus intrebarea… cand pot sa imi fac? Mi s-a raspuns “cand nu suntem acasa”. Ei bine, nu am luat in seama ce au zis, asa ca am pus un afis jos la scara prin care imi ceream scuze pentru deranj si spuneam ca in baza legii. nu o sa fac galagie in afara orelor de liniste. Pe care eu oricum le respectam, avand in vedere ca ieseam de la munca pe la 16… abia pe la 18 cel mai devreme ma puteam apuca sa fac ceva. In schimb ceilalti vecini, de dimineata pana pe la 17, duduiau din toate cotloanele, fara sa tina seama de vreo ora de liniste.
  Cum dadeam o gaura sau taiam gresia sau faianta cu flexu, cum imi suna telefonu. Era administratoru sa imi spuna ca fac vecinii scandal.
  Intr-o zi m-am intalnit cu vecina de deasupra mea, care mi-a facut cele mai mari probleme si s-a lasat cu scandal, din partea ei. Ca ea are copil mic de 2 luni si ca nu se poate odihni copilul. Anul trecut la prima intalnire cu ea, avea copil de 4 luni. Eu nu ma duc sa ii bat in teava sau sa ma duc la ea la usa sa ii spun ca copilul ei tropaia prin casa, desi are 2 luni. Cand am intrebat-o si atunci eu cand imi pot renova apartamentul mi-a spus foarte linisita, cand nu e ea acasa. Acum eu ce sa fac… sa stau sa o urmaresc pe baba cand pleaca de acasa? Asa cum si ea are serviciu si eu am serviciu iar timpul imi permite sa lucrez doar dupa orele de program si in weekend.
  Daca ar fi dupa administrator in bloc nu s-ar putea lucra decat intre 10 si 12 si dupa aia daca nu imi pun vecinii in cap intre 17 si 19. Nu am trecut niciodata cu galagia de ora 20. Dar chiar si asa dupa programul lui cat timp mi-ar lua sa termin lucrarea, daca lucrez cate 4 ore pe zi?
  Asa ca nu am luat nimic in seama. Iar din cate stiu eu, la avizier trebuie sa fie afisat programul de liniste, stampilat si aprobat in comitet, iar daca nu e, ramane valabila legea mai sus mentionata. Asta am aflat-o si eu dupa discutia cu un avocat.
  Cand s-a facut adunare general, doamna respectiva mi-a sarit in cap. Dar i-am spus foarte frumos, ca putem merge la ea acasa si daca gasim termopane, alta usa la intrare decat cea de lemn tablouri agatate pe pereti, gresie si faianta, parchet si etc…sa se gandeasca ca si ea, la randul ei, a fost suportata de alti vecini cand ea si-a renovat. Iar pe treaba asta multi vecini mi-au dat dreptate.
  Poate ca cei care comenteaza acum la treaba cu galagia ar trebui sa se gandeasca ca si ei si-a renovat, si inevitabil au creat disconfort celorlalti vecini.
  Eu zic ca cu putina rabdare, putem trece cu totii peste. Traim la bloc si trebuie sa ne suportam. Sunt si cazuri delicate, cum spuneau unii pe aici, ca lucreaza noaptea si dorm ziua. In cazul asta cineva care vrea sa renoveze, cand ar putea sa isi faca lucrarile in apartament? Parerea mea este ca daca pui bete-n roate cuiva care face o renovare nu faci altceva decat sa iti prelungesti disconfortul. Eu pentru inlocuirea instalatiei electrice, aveam programat 2 zile… care din cauza vecinei s-au facut aproape 2 saptamani. Oare e mai bine sa iti lucreze cineva 2 zile cate 3…4 ore… sau sa iti lucreze cineva 2 saptamani cate juma de ora sau o ora.

 37. alina spune:

  Eu am o alta problema…dar se incadreaza in topic…sunt studenta,locuiesc in chirie intr-o cladire antica la parter si am deasupra una bucata familie de tigani(4 adulti,3 copii…si inca unul pe drum…) Au un caine mic si isteric care latra de dimineata pana in noapte(azi dimineata la ora 5 era coleric) si pe care il aud de parca ar fi langa mine.De asemeni,cladirea in care stau are o curte interioara in care copiii lor se joaca(practic,urla in fata geamului meu).Mai pun la socoteala si urletele,certurile si scandalurile parintilor lor(mai rare,ce-i drept)!!! Am sesiune,nu pot sa invat din cauza galagiei,iar noaptea nu pot sa dorm din cauza cainelui!!! Nu ii mai suport!!! M-am dus sa le reprosez,spunand ca o sa chem politia si m-a intampinat tiganca “fatatoare” cu “Ei ce sa spun!Ce vrei sa-i fac cainelui?Iar copiii sunt copii,ce pot sa le fac?” Cu suboamenii nu prea am cum sa colaborez din cate am observat…Nu sunt rasista…dar ma tratez…Am sunat la Politie si am primit intrebarea “Spuneati ca parca e muzica,nu?” Ei numai asa vad problema…Ce rahat poti sa faci intr-o sitiuatie ca asta? Pana ma mut, cum reusesc sa dorm si sa invat? Cu toata sinceritatea,vreau sa le fac rau cumva!!! Dar nu stiu cum…

 38. Exista si un proces la Tribunalul din Constanta si trebuie studiat daca doriti o actiune penala.
  dos. nr. 12219/112/2008, sentinţa 857/13.10.2011

  Succes

 39. Larisa spune:

  De 4 zile ma trezesc la 8-8:30 pentru ca niste vecini isi renoveaza casa si fac un zgomot infernal. As putea reclama ?

 40. roxy81 spune:

  si eu am un copil si poate intre orele 13-16 mai doarme…doar nu il scot afara in caldura verii sa isi consume energia…inteleg ca vrem sa ii lasam sa se joace dar terenul de fotbal este afara …in casa se pot face si jocuri logice..deci nu cred ca au o scuza parintii care spun ca nu au ce sa le faca..

 41. canasta spune:

  Banuiam ca lumea e plina de nesimtiti si neamuri proaste, mai ales cu directia generala luata de societate, unde bunul simt este criteriu de a fi clasificat din prima ca “prost”, tot ce-am citit pana acum n-a facut decat sa imi confirme banuiala si sa ma umple de amaraciune.
  Ca de, si eu am o problema ca si voi, daca sunt aici, recte un vecin NESIMTIT, un meltean care, dupa 20 de ani de stat la bloc, n-a reusit sa se civilizeze si sa coboare din copacul din care a venit.
  Pentru ca stau la bloc si nu toti avem bani sa ne luam case pe pamant si idiotii care sugereaza asa ceva ar trebui sa gadeasca doar 2 secunde.
  Scara, culmea, e plina de oameni de bun-simt, cel putin la 1-a vedere, insa blestematul asta a trebui sa se afle deasupra noastra. A venit de la tara din bordei dupa revolutie cu doi plozi, ca i-a dat fabrica casa si a inceput promitator, cu inundatii Continue la baie, bucatarie si pe hol si nu una doua intamplator, ci continuu pana au intrat plozii la liceu (am o curiozitate majora cum s-o fi intamplat minunea- in ambele sensuri). Abia dupa asta am putut renova complet in casa, pana atunci erau frumusete de pete este tot.
  Tuturor ni se intampla, se sparge o teava, ai ceva de reparat, e NORMAL, atat vreme nu are caracter repetitiv si nu e facuta cu sfidarea celui de langa tine. Tot ce trebuie sa faci este pur si simplu sa te pui in locul celui pe care il stresezi, IN ORICE FEL. Ti-ar placea la fel?
  Cum ar fi, TOVARASE tapiter Anghel, din Doamna Ghica, sa va scartaie scaunele in cap la ora 2, 3 noaptea, FRECVENT, sa aveti atelier de tapiterie deasupra dormitorului domniei dvs. si sa vi se bocaneasca, tranteasca, tarasca pe linoleum paturi fotolii sau eu mai stiu ce, nu doar IN FIECARE ZI, dar de pilda de obicei duminica, pe la orele 11, 12 noaptea, cu intindere pana dimineata la 2-3? Ca doar ce mama dracului, daca tu esti liber profesionist, ceilalti nu se duc nici ei la serviciu, dorm ca tine pana la pranz, si daca omul lucreaza in ture si TREBUIE sa se odihneasca, ce te intereseaza pe tine ca porc nesimtit ce esti.. “da-i dracu'””
  Am avut nenumarate conflicte cu aceste specimene RETARDE, si el si toata familia sunt la fel, am incercat sa le explicam ca dedesubt stau niste oameni, nu e depozit de marfa, am ajuns sa facem plangeri la politie, care s-au soldat in 20 ani cu rezultate ZERO.
  Mai mult, s-a ajuns la violente fizice si la hartuire sexuala, in sensul ca maimutoiul se scarpina in pantaloni de fiecare data cand vedea un membru de sex feminin din familia mea, cu o nesimtire rar intalnita.
  CONCLUZIA: legal, desi exista texte de lege, se aplica ca in Romania, adik Zero.
  Insa nu renunt, o sa ii fac reclamatii la politie si pe unde mi-o mai veni, pana se plictiseste sa faca galagie si sa-mi taie rotile de la masina, si sa mi-o zgarie – ca atat il duce mintea, e la -120 IQ, ca poate totusi se satura, cu idiotii de genul asta trebuie sa fii consecvent.
  Sunt jurist de meserie, credeti-ma, ajungi nu sa vrei sa-ti faci dreptate singur, ci sa vrei sa le crapi capul unor astfel de specimene.
  In ce priveste povestea cu mutatul, le doresc sincer si din toata inima celor care s-au exprimat in sensul asta, sa aibe niste vecini cum sunt ei deasupra si ceva mai rau.

 42. ema spune:

  Sant studenta si locuiesc cu chirie intrun bloc vechi,nu am voie sa fac baie dupa ora 22 ca deranjez vecinii,in cursul saptamanii ajung acasa dupa ora 20,sant studenta la medicina iar programul administrativ il fac sambata iar daca la ora 22,30 fac o baie vine vecina si bate cu pumnii in usa,nu mai stiu cum sa procedez,imi interzice legea sa fac baie dupa ora 22 ?

 43. Ela spune:

  Am si eu probleme cu vecinii de deasupra. Pun manele tot timpul si au un copil care alearga si urla de ma mir ca mai are corzi vocale… Cand am incercat sa-i explic ca ma deranjeaza a inceput sa tipe la noi de o stie tot blocul..nu lucreaza nici ea si nici concubinul ei si uite asa am ajuns de aproape un an sa nu ne mai putem odihni si sa nu putem convietui cu needucatii de vecini de deasupra. Am chemat si politia, ba mai mult, politia ne-a dat noua amenda ca ai deranjam sa vina degeaba ca ei nu constata mai nimic, ca muzica aia e posibil sa se auda si din alta parte, zic ei. Suntem disperati, am luat apt cu credit si nu il putem vinde mai ales ca acum valoreaza mult mai putin. Voi cum ati rezolva aceasta problema?

 44. Blue spune:

  Am si eu un “minunat” vecin cu apartamentul sub al meu. ZILNIC imi face program : dimineata la 07:20 – stiri / desene animate; la pranz – muzica (B.U.G.) / manele si filme iar seara pana pe la 23:30 – stiri / filme / desene animate.
  Am discutat de 2 ori cu el , ultima oara m-a luat la misto ca “are probleme cu auzul” !! Dar in discutii aude PERFECT !!
  M-am saturat de cacatul asta de bloc ca de alte alea , am zis sa nu apelez la Politie DAR pana la urma cred ca nu am ce face, deja sunt stresat in propria mea casa !! De unde dracu au aparut atatia nesimtiti nu imi dau seama .

 45. eu spune:

  Legea e lege , dar eu cred ca legea ar trebui sa prevada 1-2 zile pe luna cand poti sa asculti muzica in casa ta cum vrei , la orice ora .Aceasta zi sau noapte sa fie vineri-spre sambata sau sambata spre duminica (ca nu toti lucreaza in weekend). Si petrecerea respectiva sa dureze maxim 5 ore.Iar pt cei care depasesc alea 2 zile de “libertate” pe luna legea sa fie dura.Nu toata lumea are bani sa se distreze in club , bar etc.Eu cand beau mai mult dau muzica la maxim, dar nu fac asta des. O zi 2 pe luna ar trebui sa fie “legal” sa asculti ce vrei tu la orice ora , timp de maxim 5 ore. Pt aia care sunt de parere ca linistea ta trebuie garanta non-stop le recomand sa se mute la curte.

 46. ervin2012 spune:

  am si eu o intrebare ,cati decibeli are 1,5 w difuzati de un tv vechi?

 47. Stefana spune:

  Dar daca la ora 22:45 faci baie pentru ca simti ca trebuie sa te ingrijesti, si-ti bate vecinul in calorifer, tot deranjarea linistii se numeste?

 48. Raluca spune:

  buna.eu am o vecina care la ora 5 dimineata face fripturi si inainte le bate cu ciocanul.intr o zi a intins o patura plina cu apa peste hainele mele care erau aproape uscate.am fost la ea si am discutat civilizat,dar cred ca daca se mai repeta,nu eu o sa i bat la usa si amenda!

 49. Dumitru spune:

  Salutare. Am un vecin peste strada, care are un magazim. Saptamanal bubuie muzica, uneori in timpul zilei, uneori de dimineata pana seara. Azi de exemplu, a pornit-o la 12 si pana in prezent, ora 17:45 nu a oprit-o deloc. Are doua boxe de 1 m. Incerc sa ii explic ca nu pot sta in casa, insa nu ii pasa. Se apara zicand ca pana in ora 22:00 nu ii pot face nimic. Deci, are dreptate, sau pot reclama indiferent de ora incidentului?
  Va rog ajutati-ma.

 50. rodi spune:

  noi stam in oradea in centru ! avem in vecinatate un club pe nume greenpub ! in fiecare miercuri karaoke ,in restul zilei de la 8 si pana dimineata la 7 muzica e la maxim aproape ! s-a facut nu o declaratie la primarie ,la politie nu o solicitare dar in zadar si prin email am trimis cerere de liniste dar nimic ! avem o fetita de 11 ani de 5 ani asa merge intruna !a mai fost un alt bar aicea s-a inchis s-a deschis acest greenpub si e si mai mare galagia ! atat noi cat si fetita noastra nu poate dormi ,nu se va mai face vreodata liniste ?ce sa mai facem la cine sa mai apelam ?
  ii un dezastru ce se intampla aici in centru la noi !strada noastra e un iad ! nici nopti nici zile nu mai avem decand s-au facut atatea cluburi aicea pa alecsandri in oradea ! nimeni numai face nimica ?

 51. ygreq spune:

  Daca deranjezi la ORICE ora se aplica Legea nr. 61/1991 (republicata 2011), art. 3, al. 25, iar amenda e stipulata la Art. 4, pctul 1b, iar daca o mai faci si la orele de liniste se aplica art.3, al 26, iar amenda e stipulata la Art. 4, pctul 1c.

  Cititi cu atentie ce urmeaza sa spun mai jos. “Legea nr. 61/1991 (republicata 2011) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice” spune astfel si citez strict ce este important: “Art. 3. – Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
  25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

  26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

  Art. 4. – (1) Contraventiile prevazute la art. 3 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
  b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28);
  c) cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevazute la pct. 2), pct. 5)-7), pct. 8)-10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) si pct. 32);”

  Cu alte cuvinte, daca deranjezi la ORICE ora se aplica art. 3, al. 25, iar amenda e stipulata la Art. 4, pctul 1b, iar daca o mai faci si la orele de liniste se aplica art.3, al 26, iar amenda e stipulata la Art. 4, pctul 1c.

 52. anton spune:

  legea tine cu infractorii, cu hotii si cu restul idiotilor de pe pamantul romanesc.
  Azi e a cincea zi cand un vecin( cel de sub mine) isi pune tavan fals..a inceput in 30 dec 2013, a continuat in 31 , in 3 si 4 ian 2014..spune ca are legea in spate si face ce “vrea muschii lui”..azi e sarbatoare..zilele trecute in ajun de sarbatoare..fiica mea a venit cateva zile in vacanta si…nu poate sa se odihneasca ..ce sa zic..anul are 365 de zile..asta e a II etapa a lucrarilor din ap “vecinului”..prima a tinut cca un an de zile..cica nu are bani..si lucreaza cu cine ..este mai ieftin..am si deasupra o vecina cu fata de 9 ani..face discoteca zilnic in camera ei..cu vecine si vecini de varsta lor..pana la 6-7 ani am inteles..acuma..nu are probleme..a venit politia si le-a zis ca numai in orele de liniste sa fie cuminti..in rest fac ce vor..afara in parcare ..pe timp frumos se joaca fotbal..se urla se striga..nu au probleme..le-a dat liber “militianul”..e vai de noi ce educatie primesc acesti copii..chiar nu exista o lege care sa ii mai domoleasaca..am uitat ..la 10 metri de blocuri ,au construit o banca..”bine voitorii” si noaptea vine runda a III a..se strang tinerii din zona si asculta muzica, urla, vorbesc super tare..si au niste subiecte..de ”Intelectuali””..daca suni la politie..ori sunt in schimb de tura..ori vin cu masina dau o tura..aia pleaca 5 minute si revin..”militianul nici nu se da jos din masina”..el e in regula si-a facut treaba..si uite asa..ajungi de il impusti pe unul..cum e bine oameni buni?..eu trebuie sa ma mut in alta camera, alt bloc..sau ei..sau trebuie impuscati, amendati..facuti sa sufere si ei..sa simta ca traiesc intr-o societate civilizata..vai de noi

  anton afanas din timisoara

 53. alexandru spune:

  am si eu un vecin minunat!eu sunt o persoana destul de sedentara,mai toata ziua la calculator,muzica de obicei la casti etc zgomot 0;insa o data la 2 zile pornesc muzica timp de 20 de minute cat ma spal;cam pe la orele 7-9 nu trec de ora 22+ 1 data pe saptamana timp de o ora cand fac curatenie!insa vecinul e direct la usa ca el se trezeste dimineata si ca o sa cheme politia!ce-i drept am gresit intr-o sambata acum 6 luni ca era ziua mea si am stat de la 22:00 pana la 22:30 ca era ziua mea;moment in care mi-a taiat curentul si m-a amenintat cu bataie!(stiu ca a fost ilegal sa o faca,insa pentru ca era ziua mea si oricum trebuia sa plec l-am lasat in pace)!acum mi-a spus ca nu pot sa fac ce vreau eu ca mergem la administratie una alta(varsta lui e intre 27-35 de ani deci nu batran)!intrebarea mea este:cand pot sa ascult si eu un pic de muzica mai tare, nu extrem ca e doar o boxa?

 54. ana spune:

  Daca in bucatarie faci un snitel,tai un os,spargi nuci,dai cu aspiratorul…la ore decente,este normal sa-ti bata in teava pt. ca d-l doarme?(si-a facut dormitor in bucatarie si se incalzeste de la aragaz ca nu are caldura). Are apartament cu 3 camere. Si la zgomotul de la scaun imi bate in teava! Si mai vine si la usa si imi spune sa fac liniste ca el in casa lui face ce vrea(adica isi amenajeaza dormitor si in bucatarie). Spune ca ma va reclama la politie. Este normal ca sa fiu tracasata cu batutul in teava si amenintata cu politia???

 55. Maria spune:

  Am si eu o nelamurire : Daca minunata vecina de deasupra mea simte nevoia de a isi impartasi gusturile muzicale cu inca cateva etaje,de mai multe ori, iar eu sunt la politie :
  1. Poate sa primeasca amenda?
  2. Daca nu primeste amenda si ma ameninta am dreptul de a ma duce la politie?
  3. Daca eu sun la 112 si pana ajunge politia muzica se opreste, ce patesc?
  4. Declaratia poate fi data si anonima?Sau macar cei de la politie pot pastra confidentialitatea identitatii mele?

 56. Valy spune:

  Dar cand vecinii de deasupra au un caine de talie mare si la 23 se joaca fiica-sa cu el in casa de spui ca topaie vreo 6 ce-ar trebui sa fac? Intr-o noapte a tras la masina pana la 04:30 cand m-am dus si i-am spus sa inceteze ca vreau sa apuc sa dorm si eu macar 2 ore. Astia mai sunt oameni civilizati? Atunci s-o ia naiba pe civilizatie si sa introducem anarhia. Va salut.

 57. Mihaela Nutu spune:

  Bun, dupa ce am citit atat, vin si eu cu intrebarea: copilul meu nu deranjeaza pe nimeni, insa el nu poate dormi dupa amiaza din cauza zgomotelor vecinilor, ce este de facut? El nu doarme de la 13 la 14 , ci de la 14 la 17 sau chiar mei putin, dar este inafara orelor legale…ce ma fac?

 58. Mishu spune:

  Respectati legea fratilor,fiti civilizati,in strainatate nesimtirea asta nu exista.Indiferent ca ai sau nu copii,totul se poate rezolva.Cu cat respecti pe cineva,cu atat vei fi si tu respectat !

 59. felis angel spune:

  Buna ziua! Stiti cumva acele ore de liniste publica -13.00-14.00si 22.00-08.00 sunt valabile si duminica ?Azi am fost nevoiti sa dam niste 3 gauri pentru a schimba tevile din casa si a venit un vecin tare revoltat ca e duminica si nu ai voie toata ziua sa faci zgomot.De parca le faceam de placere………se sparsese teava…,trebuia inlocuita !!!!!!!!Daca poate cineva sa imi raspunda va rog astept un raspuns….sa stiu daca ii fac o surpriza sau nu dupa ora 17:)))

 60. Alex spune:

  Belesti P,,,,,a daca chemi politia ca se spune de unde vine plangerea!!!!

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s